Savjeti za prijevoz paletirane robe

Dostava i transport robe na paletama idealna je u situacijama kada pošiljatelj šalje veliku ili tešku robu te u situacijama kada se primatelju šalje jako puno paketa u jednoj pošiljci. 
Međutim, kao i svaki transport, prijevoz paletirane robe je specifičan stoga treba obratiti pozornost na pravilno slaganje robe na palete, zaštitu robe na paleti, odabir paleta itd.

Samo je pravilno zapakirana roba na paleti u potpunosti sigurna za prijevoz. Prije samog transporta valja još jednom provjeriti je li roba zapakirana kako biste otklonili svaku sumnju u oštećenje te robe tijekom transporta.
Ako se angažira kvalitetan i pouzdan prijevoznik, oštećenja tijekom prijevoza robe ne bi se smjela dogoditi. Međutim, većina prijevoznika ima rješenje i za takve situacije - osiguranje tereta. Bez obzira na činjenicu da su oštećenja tereta tijekom transporta izrazito rijetka, preporučuje se prije utovara detaljno provjeriti je li što oštećeno.

Kada je riječ o izboru palete, preporuka je koristiti isključivo standardne palete dimenzija 120x80 cm. Također, robu je potrebno pakirati tako da ukupna visina paleta ne prelazi 185 cm.
Prilikom pakiranja, lakšu robu potrebno je staviti na težu, a onu najosjetljiviji na sam vrh palete. Također, tijekom pakiranja valja biti siguran da paleta zauzima samo jedno paletno mjesto, odnosno da ništa ne viri s palete.

Za omatanje najbolje je koristiti crnu neprozirnu foliju, a ako ona nije dostupna može se koristiti i prozirna folija. U slučajevima kada je roba vrlo teška i kada težina tereta prelazi 50 kg, potrebno je učvrstiti robu remenjem za vezivanje tereta (gurtne).

Robu je potrebno slagati tako je težište palete što niže i prema sredini kako se ona ne bi naginjala ili klimala. Također, prije samog transporta potrebno je osigurati stabilnost palete kako bi ona bila sigurna za manipulaciju viličarem.
Od transportera možete zatražiti da predmete koji su vam najvažniji ukrcaju posljednje, kako bi ti predmeti bili najbrže dostupni prilikom istovara.

Isto tako, ako nemate vremena za pakiranje stvari, tvrtka koja obavlja transport može to učiniti umjesto vas.

Premještanje i transport stvari, kako na velike tako i na manje udaljenosti, sastoji se od velikog broja faktora, stoga je vrlo bitno da transport obavi netko vrlo pouzdan i stručan poput djelatnika MC transporti i selidbe. Osim prijevoza paletirane robe u MC transporti i selidbe vašu će pošiljku upakirati u stretch foliju kako bi ju dodatno zaštitili. Njihov tim, također, vrši usluge selidbe svih poslovnih i privatnih objekata te nudi konkretna rješenja za izvlačenje tereta s teže dostupnih mjesta.

Valja naglasiti kako u MC transport i selidbe nakon pregleda lokacije s vama dogovaraju fiksnu cijenu, stoga se ne trebate brinuti oko dodatnih ili skrivenih troškova.
INFO
MC Duge staze 
II Ravnice 1 A, 10 000 Zagreb
Radno Vrijeme: PON-NED 0-24

Design & Hosting by Plavi Pixel © 2021 MC-Autoprijevoz

chevron-up